Kuistukas gimė iš noro prikelti daiktus antram gyvenimui

Į padėvėtų drabužių ir sendaikčių parduotuves – prekių ne tik sau, bet ir kitoms šeimoms. Taip savo laisvalaikį leidžianti ir gyventi tvariau siekianti Vilė Jonuškienė, įkūrusi projektą „Kuistukas“, tikina, kad jau pats metas susimąstyti apie švaistūniško gyvenimo daromą žalą aplinkai, kurioje patys gyvename. Ir dar – argi nesmagu sutaupyti eurą kitą, o vietoj eilinės masinės gamybos prekės džiaugtis išties išskirtinės kokybės daiktu?

„Kuistuko“ projektas man artimas daugeliu aspektų, tai ne tik tvaresnis sprendimas, antrinis daiktų panaudojimas pasaulyje, kuriame pagaminama tiek perteklinių daiktų, bet ir būdas sutaupyti, o tuos finansus skirti reikšmingesniems dalykams. Esame nedidelė bendruomenė, kuri ne tik perka, per ir dalinasi patarimais, dovanoja savo šeimų išaugtus ir mylėtus daiktus. Juk mokytis kartu gyventi tvariau, nesivaikant mados tendencijų, o renkantis laiko patikrintus audinius yra žymiai maloniau, ypač be skubos ir su atradimo malonumu.

Šiuo metu „Kuistuko“ komanda užsiima privačiomis paieškomis šeimoms, kurios atkeliauja su įvairiausiais pageidavimais – nuo rūbų, skirtų šėlionėms po lauką, iki vardinių daiktų savo vaikams. Viskas prasideda nuo pokalbio apie tvarumą, ieškomus daiktus, vaikų spintos revizijos ir tuomet vyksta paieškos. Kartais šios paieškos trunka po keletą dienų, kartais daiktų surasti išvis nepavyksta. Tuo tas darbas ir įdomus, kad visada laviruojame ir ieškome. Šis projektas mūsų komandai nėra darbas – tai yra laisvalaikis, kurį mes renkamės praleisti ieškodami daiktų kitoms šeimoms, taip padėdami jiems rinktis tvaresnius sprendimus ir taupyti laiką, nes kartais paieškos tikrai užtrunka, kita vertus, tie radiniai kartais labai ypatingi ir netikėti, tad atperka tą darbą ir skirtą laiką kuičiantis tarp daugybės drabužių ir daiktų.

„Kuistuko“ projektas man artimas daugeliu aspektų, tai ne tik tvaresnis sprendimas, antrinis daiktų panaudojimas pasaulyje, kuriame pagaminama tiek perteklinių daiktų, bet ir būdas sutaupyti, o tuos finansus skirti reikšmingesniems dalykams.

Vilė J.

Nors suprantu, kad visų problemų vienu ypu neišspręsime, bet viliuosi, kad kiekvienas tvaresnis žingsnis yra svarbus. Todėl kol tikiu „Kuistuko“ misija, tol šis projektas bus reikalingas ir kitiems, ne tik padėsiantis apsipirkti, bet kartu tyrinėti, pažinti audinius ir kartu išmokti tuos rūbus, kuriuos jau turime spintoje, tinkamai prižiūrėti.

pasikuiskime kartu,
KUISTUKO komanda.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/seima/istorijos/pasibaisejusi-kokybe-ir-kainomis-atidare-savo-kuistuka-apsipirksite-net-neiseje-is-namu.d?id=88807999

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

  • Nėra prekių krepšelyje.